Rólunk + elérhetőségeink

 

Kedves Látogató!

 

Mint látod, a mi kis „Nomádia” Csapatunk nem tétlenkedik:

 

– karbantartja a birtokot, – hogy kiváló, vegyszermentes termést takaríthasson be, a feldolgozásra szánt gyümölcsökből, zöldségekből.

– feldolgozza a begyűjtött gyümölcsöket,zöldségeket, – hogy egész évben fogyasztható, vegyszer és adalékmentes ivólevet, lekvárt kínáljon mindenki számára!

– szállásokat üzemeltet a csodás Dunakanyarban, – azok számára, akik egy kicsit kiszakadnának a mindennapok nyüzsgéséből!

– „Visszavadító Táboroknak” helyet, szállást, programokat biztosít, – hogy megtapasztalhassuk, az élet a virtuális mókán kívül létezik igazán szórakoztató, és fenntartható formában!

 

 

 

 

A környék történelme:

– örökös határvidék mind a Duna, mind az aktuális országhatárok által. Folyamatos változások, mozgások a természetben, és háborúk a területbirtoklásáért

 

Börzsöny kialakulása, tengerek, vulkánok

 

 

 

 

 

 

Visegrádi hegy kialakulása, tengerek, ős Duna, vulkánok

 

 

 

 

 

 

Római Limes – határ, Visegrád, Sibrik-domb

 

 

 

 

 

 

Török megszállás – határ északra, illetve nyugatra, néhány kilométernyire- „Ez a fennsík, mint gyülekező hely kapta, kb. 1684-85-ben a Törökmező nevet. Ibrahim pasa rövid alku után feladta az esztergomi várat, és 1683. október 28-ával Esztergom 130 éves török megszállása véget ért. A Duna jobb partján, dél és nyugat felé el volt vágva a menekülés útja, ezért a török seregek komppal, tutajjal átkeltek a Dunán és itt Törökmezőn próbálták újrarendezni soraikat. Két év múlva, 1685-ban Savoyai Jenő (Eugène-François de Savoie-Carignano gróf) visszaverte a törökök újabb támadását Esztergomnál. Mivel 1685-ben a török megszállás alatt álló Buda vára visszakerült magyar kézre, így további harcokat nem vívtak. Végül 1699-ben az utolsó török is eltakarodott.”- hévforrás, fürdő

 

 

 

 

 

 

1782-ben már malomként a térképen

 

 

 

 

 

 

Sisa Pista, az utolsó börzsönyi betyár – (anyakönyvezett nevén Benkó István, Zsunypuszta, 1846. augusztus 9. – Bernecebaráti, 1910. november 15.) juhász, betyár, majd élete alkonyán vadőr volt. Rablóból lett pandúr!

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségeink:
Fleischmann Pál (Malom Kulcsosház – Nomádia Visszavadító Tábor)

E-mail cím: tabor@nomadia.hu

Telefonszám: +36 /30 91 460 91

 

Zajácz Judit (Zebegényi vendégházak)

E-mail cím: tabor@nomadia.hu

Telefonszám: +36/30 468 1347

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Rólunk + elérhetőségeink bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. admin szerint:

    tgghtrhz

  2. admin szerint:

    fdfd

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>